De ce brichete din resturi vegetale (grau, rapita si soia)

Brichetele din resturi vegetale sunt realizate prin presarea materiei prime cu ajutorul unei prese mecanice.

Brichetele pot inlocui utilizarea altor surse de ardere datorita puterii calorice superioare și a costului mult mai scazut și se adreseaza consumatorilor casnici dar și consumatorilor industriali.

Pot fi folosite in centrale termice, sobe, șeminee, cazane, cuptoare pe lemne etc. Valoare energetica 4000-4500 kcal/kg. Densitate 1100-1500 kg/m3. Umiditate 6-10%.

Folosite cu succes pentru înlocuirea lemnului de foc sau a carbunelui având o putere calorica mai mare. Pot fi folosite în centrale termice, sobe, șeminee, cazane, cuptoare pe lemne etc.

Valoare energetica 4000-4500 kcal/kg. Densitate 1100-1500 kg/m3. Umiditate 6-10%.

La ce se folosesc
Motivul principal care a dus la crearea acestor combustibili naturali a fost scaderea costurilor cu incalzirea traditionala care folosește combustibilii conventionali, ai caror preturi sunt in continua creștere.

Beneficii

– putere calorica mare;
– ardere indelungata și uniforma;
– nu elimina gaze explozive sau daunatoare in timpul arderii;
– fara scântei in timpul arderii;
– umiditate scazuta;
– spatiu minim de depozitare;
– cenușa care ramâne se poate folosi ca ingrașamânt pentru sol

Depozitare

Depozitarea va trebui efectuata in locuri ferite de umezeala și de intemperii: ger, zapada, ploaie etc.
in mod optim ele se vor pastra in incaperi uscate și bine ventilate.